Futika Futárszolgálat

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

GYIK

Gakran ismételt kérdések- válaszok

Országosan  szinten is szállítanak?
Természetesen. Belföldi csomagszállításunkra 3 alternatívát is kidolgoztunk. Expressz, akár azonnal belföldi futárszolgálat, 48H belföldi futárszolgálat, illetve Debrecen- Budapest- Debrecen  futárszolgálat.
Hol lehet feladni a csomagom?
Háztól- házig szállítunk, ami azt jelenti, hogy a megrendelésben szereplő "Felvételi hely" vesszük fel, és a "Leadási hely" adjuk át a csomagot.
Mekkora és milyen tömegű csomagok szállítását vállalják?
Csomag méret 50 x 50 x 50 cm, 40 kg-ig.
Raklap méret, EU:  80 x 120 cm, 160 cm magas, max. 330 kg/ raklap.
Eltérő méretű és tömegű szállítást előzetes egyeztetés után vállalunk.
Miket szállítanak?
Futárszolgálatunk jellemzően minden megoldásra megtalálja a megoldást.
Ajándék, DVD, CD, autó alkatrész, virág, film, csomag, web áruházi rendelés, dokumentum, levél, újság, folyóirat, könyv, hardver, szoftver, nyomtató kellékanyag pl. toner, kazetta, papír, fotó, térkép, irat, játék, kép, ruhanemű, sportfelszerelés, plakát, névjegy, bor, étel, ital, kerékpár, kisgép, kerámia, nyomdaipari termékek stb.
Kell-e csomagolni a küldeményeket?
A küldeményeket a jellegének megfelelően kell becsomagolni (pl. hullámkarton, kartondoboz).
A csomagolás teljes mértékben fedje be a küldeményt és legyen zárt.
Törékeny termékeket jelölje a csomagoláson és lehetőleg használjon valamilyen töltőanyagot.
A csomagoláson lehetőleg legyen rajta a címzett összes adata! ( Név, cím, kontakt telefonszám, kontakt név, irányítószám)! Ez főleg belföldi csomagszállítás esetén fontos.
Mik a szállításból kizárt tárgyak?
Kábítószerek, hallucinogének, szúró-, vágó- és lőfegyver, lőszer, robbanószer, gyúlékony anyag (például: üzemanyagok, benzin, gázolaj, fűtőolaj, folyékony gáz), mérgező, maró vagy egyéb veszélyes vegyi anyag, orvosi-, műszaki- és egyéb gázok, emberi élet veszélyeztetésére, kioltására alkalmas eszközök, közbiztonságra különösen veszélyes anyagok, tárgyak, eszközök, radioaktív anyagok, romlandó élelmiszerek, gyorsfagyasztott élelmiszerek, élő állat, értékpapír, nemesfémek, drágakövek, minden egyéb olyan tárgyat, anyagot, dokumentációt, iratot amely vélhetően veszélyezteti az embereket, környezetet, közbiztonságot, az állambiztonságot, a futárszolgálat eszközeit, alkalmazottait, illetve, azok járműveit.
Mennyi idő múlva érkezik a futár és mikor kapja meg a címzett a küldeményt?
Debrecen- Budapest útvonal: csomagszállítás esetében általában előre közöljük a várható felvétel idejét, majd futárszolgálatunk "másnap" kézbesíti a küldeményt a címzettnél. Teherautós megrendelések esetén előzetes egyeztetés alapján történik a kiállás illetve a kézbesítés. Természetesen lehetőség van előre egyeztetett időpontra futárt rendelni.
Hogyan tudok fizetni?
Természetesen készpénzben vagy átutalással, mindkét eset lehetséges, előre vagy utólag.

Értelmező

Debreceni FUTIKA Futárszolgálat mindent megtesz azért, hogy értéknövelő szolgáltatásaival még hatékonyabbá tegye küldeményeinek kézbesítését, és ezzel növelje az Ön üzleti lehetőségeit. Amennyiben a felsoroltakon kívül további igényei lennének, úgy keressen bizalommal, hogy megtalálhassuk a megfelelő megoldást.
Késői árufelvétel
Debreceni FUTIKA Futárszolgálat  lehetőséget nyújt 18.00 óra utáni csomagfelvételre, külön díj ellenében. Megrendelését kései felvételre az árufelvétel napján, legkésőbb 15.00 óráig teheti meg debreceni feladási cím esetén.
Utánvét beszedése
 2.sz. melléklet
Lehetősége van arra, hogy kézbesítéskor az áru fuvarlevélen feltüntetett értékét beszedjük a címzettől, majd azt a feladó bankszámlájára utaljuk, akár expressz átfutási határidővel.
Okmány visszaforgatás
 2.sz. melléklet
Megbízó szállítási dokumentációt (számla, vagy szállítólevél) leigazoltatjuk a címzettel, majd azt a feladónak visszaküldjük.
Visszáru, csomagcsere
Küldeménye kézbesítésekor a címzettől felvesszük, majd a feladó részére eljuttatjuk a hasonló díjkategóriába eső visszaszállítani kívánt terméket.
Térfogatsúly
Azon megbízások esetében, ahol az 1 m3-re eső fajlagos tömeg kisebb, mint 167 kg, ott az un. térfogatsúly számítás alapján kerül a fuvardíj meghatározásra. A térfogatsúly (kg) = magasság (cm) x hosszúság (cm) x szélesség (cm) / 6000.
Túlsúlyos csomag szállítása
Gyűjtőfuvarozásra maximum 40 kg/csomag tömeghatárig veszünk fel megbízást. Amennyiben ezt meghaladó csomagot szeretne a megbízó feladni, úgy azt  egyedi megállapodás keretében, vagy raklapon történő szállításként kezeljük.
Küldemény biztosítása
Belföldön minden küldeményét 50.000 Ft-ig előzetes igénybejelentés nélkül is biztosítjuk, de maximum a beszerzési számlával igazolt nettó árig. Magasabb értékre külön igény esetén tudunk biztosítási fedezetet nyújtani.
Csomagolás
A küldemény adott szállítási útvonalnak megfelelő csomagolása mindig feladó kötelessége, azt a futárszolgálat átcsomagolni, kötegelni, a csomagolást javítani nem köteles. Amennyiben ezt mégis megteszi, úgy annak költsége, megbízót terheli.
Címzett értesítése a kézbesítés idejéről
Kézbesítés előtt telefonon vagy sms-ben tájékoztatjuk a címzettet a kézbesítés várható időpontjáról, hogy a címzett jobban tudja tervezni a saját idejét.
Kézbesítés várakozással
Amennyiben a címzett a saját áruátvételi rendjéből kifolyólag a küldeményt a megérkezéstől számított 10 percen belül nem veszi át, úgy várakozási díj kerül felszámításra.
Rakodó/emeletre szállítás
Abban az esetben ajánljuk az emeletre szállítás/rakodó kiegészítő szolgáltatásunkat, ha a küldemény egy ember által már biztonságosan nem kezelhető, kézbesíthető (túl nagy a csomag tömege és/vagy mérete) vagy nagy mennyiségű árut kell lifttel nem rendelkező épületbe szállítani. Ilyenkor rakodói, illetve emeletenként plusz díjat számolunk fel a szállítási díjon felül.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz